Tapuda Bina Olarak Kayıtlı Kullanılamaz Durumda Olan Taşınmazın Tesliminde Katma Değer Vergisi Oranı Nedir?

(15.08.2017 tarih ve 19 sayılı özelge)

İlgide kayıtlı özelge talep formu ekinde yer alan bilgilerden, katma değer vergisi oranı sorulan binanın yetmiş yaşlarında olduğu, söz konusu yapının kullanım ömrünü tamamladığı ve keşif günü itibariyle de kullanılmadığı anlaşılmaktadır.

İşlem tarihi itibariyle geçerli fiili durumu dikkate alındığında bu tarih itibariyle kullanılamaz halde olan taşınmazın tapuda “kerpiç ev ve arsası” olarak kayıtlı bulunsa dahi, arsa olarak kabul edilmesi ve genel oranda (%18) KDV’ye tabi tutulması gerekmektedir.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • A- Kıdem tazminatına başvuracak çalışanın işverene ait işyerlerinde minimum 1…
  • DEFTER BELGELERİN VERGİ MAHKEMESİNE İBRAZI (2013/3 Esas, 2019/1 Karar Sayılı 08.02.2019 Tarihli Danıştay İçtihatları Birleştirme…
  • FAKİR ŞİRKETLERİN ZENGİN PATRONLARI! Türkiye’de, sermaye yetersizliği nedeniyle bilançosu bozuk ancak sahipleri zengin olan…
Top