İç ticaret işlemlerinin dijitalleştirilmesi çalışmaları kapsamında Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden elektronik ortamda yürütülen işlemler her geçen gün genişletilmektedir.

Bakanlığımızın dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşlarımıza sunduğu hizmetlere şimdi bir yenisi daha eklenmiştir.

Türk Ticaret Kanunu’nun limited şirketlerde genel kurul kararlarının hızlı bir şekilde alınabilmesini amaçlayan sirküler (elden dolaştırma) yoluyla karar alma uygulaması MERSİS üzerinden devreye alınmıştır. Bu sayede limited şirketlerde genel kurul kararlarının elektronik ortamda hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde alınabilmesi imkanı getirilmiştir.

Uygulama sayesinde ortaklardan herhangi biri MERSİS’ten hazırlayacağı karar taslağını elektronik imza ile imzalayıp diğer ortakların görüşüne sunabilmekte diğer ortaklar da farklı zamanlarda Sisteme girerek yine elektronik imza ile karar üzerindeki görüşlerini somutlaştırabilmekte ve genel kurul kararı alınabilmektedir.

01 Temmuz 2022 tarihinde devreye alınan uygulama ile özellikle ortakların fiziken bir araya gelmesi imkânının bulunmadığı durumlarda, kararlar kolaylıkla alınabilmektedir. Böylece, ortakların farklı ülke ve şehirlerde bulunmaları karar alınmasına engel teşkil etmemektedir.

Ülkemizde hızlı, kolay ve güvenli bir ticari ortam tesis etme hedeflerimiz doğrultusunda teknolojinin sunduğu imkânlardan yararlanarak, hizmetlerimizi dijital ortama taşıma ve iş insanlarına daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan çalışmalara ara vermeden devam edilecektir.

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • İşçinin Hatırlatıldığı Halde Görevini Yapmaması Halinde İşveren Haklı Nedenle Fesih Yapabilir Mi? İş Kanunu'nun 25 maddesinde işverenin haklı fesih yapabileceği durumlar belirtilmiştir.…
  • MALİ İDARE ENFLASYON DÜZELTMESİNDEN VAZGEÇEBİLİR! DÜZELTME İŞLEMLERİ 2024 VE İZLEYEN DÖNEMLERDE VERGİ GELİRLERİNİ AZALTIYOR OLABİLİR…
  • Stok Affı ve Öz Sermaye Enflasyon Farklarının Ortaklara Dağıtımı Sorunu 7440 sayılı Kanunun 6/1 maddesi kapsamında mükellefler stoklarında bulunan ancak…
Top