Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emekliler ile gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan bir ödeme olarak karşımıza çıkıyor. 4/a (SSK), 4/B (Bağ-Kur) ve 4/c (Emekli Sandığı) emeklileri ve hak sahipleri bayram ikramiyelerinden yararlanabiliyorlar. Emekli aylığı, yaşlılık aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri, vazife malullüğü aylığı ve malullük aylığı alanlar ikramiyenin kapsamına girmekte. Bunların yanı sıra şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, şampiyon sporcular, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları ile hak sahipleri de bayram ikramiyesi alırlar.

Ramazan Bayramından önce ödenecek bayram ikramiyesi tutarı %10 arttırılarak, 1.100'erTL. olarak açıklandı. Böylece geçen seneki bayram ikramiye tutarı değişmemiş oldu. Bayram ikramiyesi almak için başvuru şartı bulunmuyor. Bayram ikramiyelerinden kesinti yapılmıyor. Aylığınız hangi banka şubesine gidiyorsa ikramiye de o hesaba yatmakta.

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramlarından önce Kurumumuzca belirlenecek tarihlerde ödeniyor. Bu yıl Ramazan Bayramı ikramiyesi 28-29 Nisan 2022 tarihlerinde ödenecek.

Birden fazla dosyadan gelir, aylık alan emekli ve hak sahiplerine en fazla ödeme hangi dosyadan yapılabiliyorsa o dosya üzerinden bayram ikramiyesi verilecek. Yaşlılık aylığı ile birlikte vefat eden eşinden dolayı dul aylığı da alan bir emekliye, en fazla ödeme olanak veren dosyadan (yaşlılık aylığı dosyası) 1.100 TL hesaba yatacak.

Dul ya da yetim aylığı alan hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenecek. Eşinden dolayı %50 hisse oranı ile aylık alan eşe 550 TL., %25 hisseli yetim çocuğa 275 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

Sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi verilecek.

Meslekte kazanma gücü kayıp oranı %40 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olan bir gelir sahibine, 440 TL'nin tutarında bayram ikramiyesi yatacak. Kaan Öyken

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Değişikliği 03/05/2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na “Türk Ticaret…
  • Vergi Mükellefiyeti Olmayan Kişilerden Yapılan İkinci El Taşıt Alımlarında Gider Pusulası Zorunlu Mu? Vergi Usul Kanunun 234. maddesinde düzenlenen gider pusulası, tevsik edici…
  • 6736 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILAN VERGİ ARTIRIMININ SONRAKİ DÖNEMLERE DEVREDEN KDV YÖNÜNDEN YAPILAN İNCELEMEYE ETKİSİ Danıştay 3. Daire Tarih : 28.02.2023 Esas No : 2020/688 Karar No…
Top