Tüm dünya COVID-19 salgınının yarattığı olumsuzlukları en aza indirebilmek için mücadele veriyor. Vergiler başta olmak üzere şirketlerin sorumluluk alanları da doğal olarak hassasiyet gerektiren uygulamalara ihtiyaç duyuyor.

Vergi incelemeleri, fiziksel temas gerektirebilmektedir. Ayrıca mükelleflerin önemli ölçüde kaynak ve zamanlarını ayırmalarına da ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle birçok devlet bu konuda özel önlemler aldı.

■ Belçika’da önemli ya da acil olmayan vergi incelemeleri ertelendi. Vergi incelemelerinin gerekliyse sadece uzaktan yapılabileceği belirtildi.

■ Kanada’da KOBİ’ler için vergi incelemeleri dört ay ertelendi.

■ Çin’de, sadece kontak gerektirmeyen incelemeler sürdürülüyor.

■ Finlandiya’da vergi incelemeleri sürdürülüyor ancak mükelleflerin Covid -19’dan etkilenmeleri gibi özel durumları dikkate alınıyor.

■ Fransa’da bütün vergi incelemeleri durduruldu ve yeni vergi incelemesine başlanmıyor

■ İrlanda’da mükelleflerin işyerlerinde sürdürülebilecek her türlü faaliyet durduruldu.

■ İtalya’da zamanaşımına uğramayacak bütün vergi incelemeleri durduruldu.

■ Rusya’da bütün denetimler ve mükellefle yüz yüze yapılabilecek bütün faaliyetler durduruldu.

Mükelleflerin vergi idarelerine daha kolay erişimi için ek önlemler alınması birçok vergi idaresi dijital iletişim yollarını artırdı. Bunlar arasında internet sayfası üzerinden çevrimiçi iletişim, dijital mesaj gönderme, mobil telefon uygulamaları gösterilebilir. Bu hizmetler, mükelleflerin vergi idareleri ile daha az fiziksel iletişim kurmaları sonucunu doğuruyor. COVID-19 pandemisi dolayısıyla vergi idareleri, sadece bu duruma özel internet sayfaları açıyorlar, sosyal medya stratejileri geliştiriyorlar, mobil telefon uygulamalarını değiştiriyorlar, bu konuya ilişkin özel telefon hattı açıyorlar.

OECD Raporu'nda Türkiye’de alınan önlemlere ilişkin bilgi bulunmuyor. Ancak Türkiye’de de Gelir İdaresi bazı önlemler aldı. Bazı vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatıldı. Ancak yukarıda yer alan ülke uygulama örnekleri Gelir İdaresi'nin bazı ek adımlar atması gerektiğini de gösteriyor.

Bunlar arasında COVID-19 dolayısıyla alınan önlemleri açıklayıcı ve mükellefleri yönlendirici daha fazla bilgilendirme yapılması, bunun için gerekirse özel bir internet sayfası açılması, mükelleflere yardımcı olmak amacıyla uzman personelden oluşan etkin bir çağrı merkezinin devreye girmesi, KDV iadeleri başta olmak üzere vergi iadelerinin kısa sürede yapılabileceği bir alt yapının sağlanması, halen 7143 sayılı Kanunla ödeme planının uygulanmasında mükelleflerin krizden etkilenme koşullarının dikkate alınması ve ödemelerinin ertelenmesi, krizden etkilenen mükelleflere haciz ve e-haciz işlemlerinin uygulanmaması, öncelikli olmayan haciz işlemlerinin durdurulması, vergi incelemelerinin durdurulması ve bu kapsamda altı ayda ya da bir yıl içerisinde tamamlanması gereken vergi inceleme sürelerinin uzatılması gibi önlemler sayılabilir.

https://www.dunya.com/ekonomi/hangi-devlet-vergide-nasil-davrandi-haberi-467677

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • BİNEK OTOYA İLİŞKİN ENFLASYON DÜZELTMESİ SONRASI VERGİSEL AÇIDAN GİDER ANALİZİ Binek otomobil; Türk Gümrük Tarife Cetveli’nin (87.03) pozisyonunda yer alan motorlu…
  • SERMAYE TAAHHÜDÜNÜN SÜRESİNDE ÖDENMEMESİ Türk Ticaret Kanununun 332. Maddesi Uyarınca Anonim Şirketler Asgari 250.000,00…
  • 2023 Yılında Yapılan Enflasyon Düzeltmesi, 2024 Yılında Ortaya Çıkacak "ENFLASYON DÜZELTMESİ KARINI" Etkiler Mi? CEVAP : HAYIR 2- 2023 yılında yapılan enflasyon düzeltmesi, 2024…
Top