Yeni Bir Belge Türü Olmayıp, Kağıt Ortamdaki “Sevk İrsaliyesi” Belgesi İle Aynı Hukuki Niteliklere Sahip Dijital İrsaliye Belgesidir.

E- Fatura Uygulamasına Kayıtlı Olan Ve Brüt Satış Hasılatı (Veya Satışları İle Gayrisafi İş Hasılatı) 2021 Veya Müteakip Hesap Dönemlerinde 10 Milyon TL Ve Üzeri Olan Mükellefler (müteakip hesap döneminin 7. ayı başından itibaren) Sevk İrsaliyelerini “E-İrsaliye” Olarak Düzenlemeleri Ve Uygulama Kapsamındaki Mükelleflerden Alacakları Sevk İrsaliyelerini De “E-İrsaliye” Olarak Almaları Zorunludur. Bu durumda 2023 verileri dikkate alınarak 2024 yılı 7. ayına yönelik hazırlık yapılması gerekir.

Kağıt Sevk İrsaliyesinden Farkı ve Faydaları
- Ürüne İlişkin Red Ya Da Kabul Yanıtı Verilebilir. Kendisine E-İrsaliye Düzenlenen Mükellefler, İstemeleri Halinde, E-İrsaliyeye Konu Malların Ne Kadarlık Kısmının Teslim Alındığını/Kabul Edildiğini, Teslim Alınmayan Mallara İlişkin Olarak, Kabul Edilmeyen Mal Miktarını Ve Nedenini Uygulama Üzerinden E-İrsaliye Yanıtı İle E-İrsaliyeyi Düzenleyene İletebilirler.

* Malın tesliminde e-Fatura veya e-Arşiv Fatura düzenlenir ve düzenleme tarihinin yanında saat ve dakikası yazılırsa ayrıca belge üzerinde "İrsaliye yerine geçer" ibaresi eklenirse e-Fatura ve e-Arşiv Fatura, e irsaliye yerine geçer.
* İşletmelerin kendi birimleri, şubeleri veya depoları arasındaki mal sevkiyatlarında genel hükümlere göre e-İrsaliye düzenleme zorunluluğu vardır.

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Kurban Bayramınız Mübarek Olsun Bayramın, Herkesinde Bayramı olması dileği ile Kurban Bayramınız Mübarek Olsun.
  • Sosyal Güvenlik Mevzuatı Açısından "MALİ TATİL UYGULAMASI" ?5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun: Her yıl…
  • İŞ KAZALARINDA İŞÇİYİ KUSURLU BULAN YARGITAY KARARLARI 1. Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, Esas No: 2023/987, Karar No:…
Top