Tüm meslek hayatımı İHRACAT (uluslararası satış) alanında geçirdim ve çalıştığım hiçbir firmada, hiçbir satışımı “şüpheli alacak” durumuna düşürmedim.

Ben bu durumdan kaçınabilmek için, ekli görseli hep gözümün önünde tuttum ve her zaman aşağıdaki 2 ÖDEME YÖNTEMİNİ kullandım:

1) %30 ÖN ÖDEME, KALAN %70 SEVKİYAT ÖNCESİ

Her müşterimi; “Üretim Emri” verilebilmesi için, toplam PROFORMA tutarının %30’unu sipariş (PROFORMA) onayında, kalan %70’ini de, sevk organizasyonunun başlatılabilmesi için, belirtilen sevk tarihinden en geç 3 gün önce tahsil edilmesi gerektiği konusunda ikna ettim.

1.1. Müşteriye onaya sunulan PROFORMA’daki (başta “Sevk Tarihi” olmak üzere) belirtilen detayların geçerliliğini koruması için, PROFORMA’nın müşteriye iletildikten sonra, 24 saat içerisinde müşteri tarafından onaylanması gerektiği sistematiğini oturttum.

1.2. İstisnasız her müşteriden, PROFORMA’nın kaşeli/imzalı taranmış kopyalarını istedim ve bu onayları muhakkak (dijital ortamda) satış dosyası içerisinde arşivledim.

1.3. PROFORMA onaylandığı andan (%30’luk “Ön Ödemenin” hesaplarımıza geçmesinden) itibaren, sipariş içeriğinde asla bir değişiklik yapılamayacağını müşterilere daha en başında açıkça belirttim ve bu konuda neden esneklik yapılamayacağını, PLÂNLAMA - SATIN ALMA - ÜRETİM süreçlerini anlatarak, kendilerini yine ikna ettim.

2) GERİ DÖNÜLEMEZ (CAYILAMAZ) TEYİTLİ AKREDİTİF - GÖRÜLDÜĞÜNDE ÖDEMELİ (IRREVOCABLE CONFIRMED L/C - AT SIGHT)

Evet, elbette ilave masrafı vardır, ancak tüm tarafları riskten uzak tutar.

◦◦◦
Yönetilmeyi bekleyen ticarî risklerinizde kolaylıklar dilerim.

Bu resim için metin sağlanmadı

Kaynak ve Emek Veren,

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Hizmet Vergisi Beyannamesi (Banka Muameleleri Vergisi) Veren Mükelleflere Önemli GİB Duyurusu Gelir İdaresi Başkanlığı, Dijital Vergi Dairesi üzerinden yapılan 02/05/2024 tarihli…
  • Transfer Fiyatlandırması Formunu Unutmayın Kurumlar Vergisi beyannamesinde son günlere yaklaşırken, “Transfer Fiyatlandırması, Kontrol Edilen…
  • Örtülü Sermaye Müessesesinde Değişim Gereği Önceki yazımda kurumlar vergisinin örtülü sermaye müessesesinden bahsederek uygulanmasında dikkat…
Top