1-İşverenler, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının en az beş olması halinde, çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını, bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlüdürler.

2-Banka aracılığıyla ödeme yapması gereken işverenler, işyerlerinin bulunduğu mahalde banka şubesi bulunmaması ya da çalışanlara banka aracılığıyla ödeme yapılmasına imkân bulunmaması hâlinde ödemeler, T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü şubeleri aracılığıyla yapılır.

3- Kanun, işverenin ücreti kasten süresi içinde ödeyememesi, eksik ödemesi ya da süresi içinde ödeyememesi halinde idari para cezası uygulanacağını hüküm altına almıştır. Yani Kast unsurunun arandığı üç hal vardır. Ücreti hiç ödeyememe hali, eksik ödeme hali ve süresi içinde ödeyememe hali…

4- Ücret ve eklerini bankadan ödeyemeyen işverenler yukarıda belirtildiği üzere şartlara göre T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü şubeleri aracılığı ile ödemek zorundadırlar. Aksi halde bankadan ödeme yükümlülüğü yerine getirilmemiş sayılır. Elden ödeme yapılması halinde kast unsuru aranmaz ve işçi ve aybaşına idari para cezası uygulanır.

**Örnekteki işyerinde 2024 yılında 1 ay için elden ödeme yapıldığı varsayıldığında, 5 işçi için 1.514,00-TL x 5 işçi x 1 ay=7.570,00-TL idari para cezası uygulanır.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • SGK’YA OLAN PRİM VE DİĞER BORÇLAR HERGÜN 00:15-23:00 SAATLERİ ARASINDA KREDİ KARTI VEYA BANKA KARTIYLA ÖDENEBİLECEKTİR SGK’ya olan prim ve diğer borçlar www.sgk.gov.tr web sayfasında yer…
  • SMMM HAKKINDA 10 SEÇKİN VERGİ YARGISI EMSALİ 1️⃣✅️Danıştay 4. D., E. 2016/20983 K. 2020/3399 T. 30.9.2020 sayılı…
  • İhracat Bedelinin Yurda Getirilmesinde Gümrük Beyannamesinde Yer Alan Tutarın Yüzde Ellisinin (%50) Tasarrufunun Serbest Bırakıldığı Ülkeler İhracat Bedelinin Yurda Getirilmesinde Gümrük Beyannamesinde Yer Alan Tutarın Yüzde…
Top