Teşvik Hesaplama Tablosu

Sigorta primi teşvik ve destekleri; yatırım ortamına katkıda bulunularak üretimin ve istihdamın artmasını, bunun sonucu olarak da ekonomik kalkınmayı ve işsizlik sorununun çözümünü sağlayan en önemli unsurlardan biridir.

Ayrıca, istihdam sağlayan ve primlerini düzenli ödeyen işverenlerin işçi maliyetinin yüksekliğinden kaynaklanan mağduriyetlerinin önlenmesinde, bunun sonucu olarak işsizlik oranının azalmasında, kayıtdışı istihdamın kayıt altına alınmasında ve dezavantajlı kişilerin iş hayatına entegrasyonunda en önemli faktör sigorta primi teşvik ve destekleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu bağlamda; sigorta primlerini düzenli olarak ödeyen işverenlere destek, işsizlikle mücadele, engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatına kazandırılması, ülkemizde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, bölgesel gelişmişlik farkının azaltılması, genç ve kadın istihdamının artırılması, mesleki eğitimin cazip hale getirilmesi gibi farklı makroekonomik politikalar için geliştirilen prim teşviklerinden en çok yararlanılanlara ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Örnek Teşvik Hesaplama Tablosunda, SPEK tutarı 2.000 TL olan bir sigortalı için yararlanılacak teşvik tutarları belirtilmektedir. Kemal Ünlü E. SGK Müfettişi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilirkişisi, Mali Hukuk

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • TFRS- BOBİ TFRS - KÜMİ TFRS VE İŞLETME DEFTERİ HADLERİ * KAYİK’ler Bağımsız Denetime Tabidir Ve TFRS Kısaltmasıyla Türkiye Finansal…
  • DÜZELTME KARINI DAĞITMAK MANTIKLI MI? YA DA NE KADARLIK KISMI VERGİSİZ DAĞITILABİLİR Bilindiği üzere, bilançolar düzeltilirken 570 ve 590 hesaplar 698 hesaba…
  • BİNEK OTOMOBİLLERİNİN GİDERLERİNDE VE AMORTİSMANLARINDA 2024 YILINDA UYGULANACAK KISITLAMA TUTARLARI 7194 sayılı Kanun’la Gelir Vergisi Kanun’un 40. maddesinde yapılan düzenlemeler uyarınca, anılan Kanunun…
Top