İşverenlere sağlanan pek çok teşvik arasında son dönemde en avantajlı, faydalanması en kolay teşviklerin başında MEB ustalık telafi programı teşviki gelmektedir. Sınırsız MYK belgesi hakkı da veren bu teşvike ait özet bilgiler İşbu Sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.

UTP Nedir?

UTP çalışanların mesleki tecrübesini artıran, yaptıkları iş ile mezun oldukları programlar arasındaki farklılıkları azaltan ve program sonucunda ustalık belgesini almalarını sağlayan kısa süreli bir programdır. MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) ve MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi) öncülüğünde uygulanmaktadır.

Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarında uygulanmak üzere 33 alan 183 dalda "Mesleki Eğitim Merkezi Telafi Çerçeve Öğretim Programları" hazırlanmıştır.

Son güncellemeler ile ustalık telafi programı kapsamına; perakende, lojistik, muhasebe, pazarlama, büro yönetimi, gıda, tarım, harita, hayvan yetiştiriciliği ve müzik aletleri alanları dahil edilmiştir.

Programın temel özellikleri:

1.Bu programlardan hangi yılda mezun olduklarına bakılmaksızın istemeleri halinde tüm lise ve üniversite mezunları yararlanabileceklerdir.

2. Programın süresi ilgili alan/dalın çerçeve öğretim programında belirtilen süre kadar olup en fazla 27 hafta olarak uygulanacaktır.

3. Programın eğitim içeriğinin tamamı işletmelerde yapılacaktır. Çalışanların işlerinin aksaması söz konusu değildir.

4. Eğitime bir işletme ile sözleşme yapılması akabinde başlanacaktır.

5. Eğitim süresince işverenin hesabına her çalışan için aylık bazda net asgari ücretin yarısı (2.750,17 TL) nakdi destek sağlanmaktadır.

6. Eğitim sonunda başarılı olanlara Ustalık Belgesi düzenlenecektir.

7.Bu belge ile MYK Belgesi alma zorunluluğu da ortadan kalkmaktadır. MYK belgesinin 5 yıl geçerlilik süresi bulunmasına rağmen ustalık belgesi süre kısıtı olmaksızın ömür boyu geçerlidir.

Finansal getirileri

Kişi Sayısı Program Süresi Toplam Destek Tutarı
100 Çalışan 6.5 Ay 1.787.500,00 TL
200 Çalışan 6.5 Ay 3.575.000,00 TL
500 Çalışan 6.5 Ay 8.937.500,00 TL
1.000 Çalışan 6.5 Ay 17.875.000,00 TL

https://www.vergidegundem.com/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • DEVAMSIZLIK SAATLERİNİN TOPLANMASI VE HAKLI FESİH Çalışan ve işveren ilişkisi iş akdinin feshine kadar devam eder,…
  • YILLIK ÜCRETLİ İZİN ALACAĞINDA ZAMAN AŞIMI 4857 sayılı İş Kanunu’nun “Sözleşmenin sona ermesinde izin ücreti” başlığını…
  • Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 51) Resmi Gazetede Yayımlandı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde…
Top