Bakan Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yeni emeklilik sistemini duyurdu. Milyonlarca insanı ilgilendiren düzenleme SSK, Bağ-Kur prim eşitleme ve ev kadınlarına emeklilik sistemini de barındırıyor. Konuya dair detaylar bir bir şekillenirken, ev kadınlarının ödemiş olacağı isteğe bağlı prim ödemelerinin üçte birinin devlet tarafından ödeneceği öğrenildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına yönelik prim desteğiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Işıkhan, ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin sağlanması için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Bu kapsamda, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında, ödenen primin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağı bir sistem üzerinde çalışıldığını ifade etti. Bu adımın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda atıldığını vurgulayan Işıkhan, bu konuda herhangi bir sapma olmayacağını özellikle belirtti.

Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak adına çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Işıkhan, bu sürecin bütçe disiplini çerçevesinde planlandığını dile getirdi. Ayrıca, Bağ-Kur'ların prim ödeme gün sayısının düşürülmesi konusundaki çalışmalara da değinen Bakan, bu konuda seçim öncesinde verilen sözün yerine getirileceğini belirtti.

Sabah'ta yer alan habere göre; ev kadınlarının sosyal güvenceye kavuşturulması amacıyla başlatılan bu çalışmaların, Aile Koruma Paketi çerçevesinde hayata geçirileceği belirtiliyor. Ev kadınlarının emeklilik için ödeyecekleri isteğe bağlı prim ödemelerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu yeni düzenleme ile ev kadınları, sosyal güvencenin yanı sıra emeklilik hakkına da sahip olacaklar.

ÖDEMELER NE KADAR OLACAK?

Ev kadınlarının ödeyecekleri isteğe bağlı prim ödemeleri ve devlet desteği örneğine göre, aylık ödeme 2024 itibarıyla 6.400,64 TL olacak. Devlet desteğiyle birlikte ev kadınlarına aylık 2.133,55 TL ek ödeme yapılacak. Yıllık devlet desteği ise 25.602,56 TL olacak.

YIPRANMAYA İNDİRİM UYGULANACAK

Ayrıca, ev kadınları ve anneler için yıpranma benzeri prim gün sayısı desteği ve yaş indirimi uygulanacak. Bu sayede, prim ödemesi yapan kadınlar daha az prim ödeyerek daha genç yaşta emekli olabilecekler. Başta küçük esnaf olmak üzere birçok Bağ-Kur'lu vatandaşın prim ödeme gün sayısı düşürülecek, böylece emeklilik hakkına daha hızlı kavuşmaları sağlanacak. 30.01.2024

https://www.karar.com/ekonomi-haberleri/erken-emeklilik-duzenlemesinde-detaylar-belli-oluyor-ev-kadinlarina-1832612

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • 2023 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Enflasyon Muhasebesi İle İlgili  Bilanço Dipnot Bilgileri Enflasyon Muhasebesi ile ilgili 2023 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Bilanço…
  • DEVAMSIZLIK SAATLERİNİN TOPLANMASI VE HAKLI FESİH Çalışan ve işveren ilişkisi iş akdinin feshine kadar devam eder,…
  • YILLIK ÜCRETLİ İZİN ALACAĞINDA ZAMAN AŞIMI 4857 sayılı İş Kanunu’nun “Sözleşmenin sona ermesinde izin ücreti” başlığını…
Top