İthalatta Gözetim ve Koruma önlemlerinden dolayı ödenen ve indirilemeyen KDV düzenlenmesine ilave bir madde eklenerek bir anlamda başlamış işlem istisnası getirildi. Kriter olarak ilgili ithalat bedelinin 24 Kasım tarihinden önce ödendiğinin bankacılık sistemi ile tevsik edilmesi.

Bu şartı sağlayan malların da 1 Nisan tarihine kadar ithal edilmesi durumunda bu kapsamda ödenecek KDV ler indirim konusu yapılabilecektir.

Kasım ayına ait 1 nolu KDV beyannamesi için, Beyanname vermeyenler için hesaplamaların gözden geçirilmesi gerekecek. Beyanname verenler için ise hesaplama yapıp var ise kapsamda olan ürünler için bir düzeltme yapmak gerecektir. Sercan Bahadır 

Cumhurbaşkanlığı Kararını Görmek İçin Tıklayınız


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • KIDEM TAZMİNATI ÖDENMEYEN DURUMLAR 4857/25/II maddesi; Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve…
  • MAZERET İZNİ 4857 Sayılı Kanun’un “Mazeret İzini” Başlıklı Ek ikinci maddesinde; İşçiye;…
  • ENFLASYON DÜZENLEMESİ KAYITLATLARIN İPTALİNE GEREK KALMADI 1.GV De Daha Önce Atılan Enflasyon Düzenlemesi Kayıtlatların İptaline Gerek…
Top