EK MTV TÜM ARAÇLARA UYGULANACAK

2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek. Ek MTV, aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması farketmeksizin, tüm araçlara uygulanacak. . Peki Motorlu Taşıtlar Vergisini erken ödeyen artıştan etkilenecek mi? İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel merak edilen soruyu cevapladı.

MTV’NİN İKİ KATINA ÇIKARILMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Ertemel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız yeni tescil edilecek ve mevcutta kayıtlı tüm motorlu araçlara 1 defaya mahsus uygulanmak üzere 2 kat MTV tahsil edileceğini açıkladı..

‘BİR SEFERE MAHSUS 2 KATI ÖDENECEK’

Şu an için anlaşılan tüm motorlu taşıtların yani kara, hava ve deniz taşıtlarını da kapsayarak motorlu taşıtlar vergisinin bir sefere mahsus temmuz ve kasım ayı için iki katı ödeneceği yönünde.

Yapılacak bu uygulamanın detayları henüz açıklanmamasına karşın, sonuçlarına dair bazı spekülasyonlar basın ve sosyal medya aracılığı ile paylaşılıyor.

Yeni dönemde her sektörü ilgilendirecek şekilde fiyat istikrarının sağlanması ve iş işleyişindeki noksanların hızlıca giderilmesi maksadıyla önemli adımlar atılmakta.

Oluşturulan bütçeler açısından finansal noksanları gidermek açısından ek kaynak ihtiyacı kaçınılmaz oluyor. Otomobildeki fiyat artışlarının önemli sebeplerinden bir tanesi olan ÖTV’ye artış yapılmaktansa hem planlanan bütçeye kaynak olması hem de vatandaşlarımıza çok daha minimal ek gider oluşturması açısından MTV de bir defaya mahsus iki katı tahsilat uygulamasına gidilmiş olabileceği kanaatindeyiz.

HESAPLAMA NASIL OLACAK?

Fiat Egea baz paket 1.4 benzinli otomobil için yasal MTV tutarı temmuz ve ocak ayları için 3.683 TL. Şimdilik ek bilgiler gelmeden bu tutarın iki katı olarak tahsil edileceğini söyleyebiliriz. Bu daha yüksek MTV dilimine giren otomobiller için daha yüksek olacak ve yine iki katı hesaplanacak.

MTV ÖDEMESİNİ ŞİMDİ YAPAN ARTIŞTAN ETKİLENECEK Mİ?

  • Etkilenecektir. Bu Kanunun yayımlandığı tarihte ilgili sicillere kayıt ve tescil edilmiş olan taşıtlara ilişkin ek motorlu taşıtlar vergisi, birinci taksiti bu Kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar, ikinci taksiti 2023 yılının Kasım ayı sonuna kadar olmak üzere iki eşit taksitte; bu Kanunun yayımı tarihi ila 31/12/2023 tarihleri arasında ilgili sicillere ilk defa kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlara ilişkin ek motorlu taşıtlar vergisi ise bu taşıtların motorlu taşıtlar vergisi ile birlikte peşin olarak ödenecektir.

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/arac-sahipleri-dikkat-mtv-odemesini-erken-yapan-artistan-etkilenecek-mi-6972084

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşsiz bir galibiyet olarak yer eden Kurtuluş…
  • ANONİM / LİMİTED ŞİRKET PAY SAHİBİ OLANLAR İLE DİĞER İLGİLİ ŞAHISLARIN ŞİRKETE BORÇLANMA YASAĞI Türk Ticaret Kanununun 358 Ve 644. Maddelerine Göre Pay Sahipleri:> Sermaye…
  • YURT DIŞI İŞTİRAK PAYLARININ ELDEN ÇIKARMALARINA İLİŞKİN İSTİSNA Kurumların aktiflerinde bulunan iştirak hisselerinin satılması, buradan elde edilen kazançların…
Top