Bankalara kredi borcuna karşılık olarak, borçlu olunan bankaya devredilen taşınmazların KDVK, KVK, Harçlar Kanunu ve Damga Vergisi Kanunu açısından durumu hakkında açıklamalarımız aşağıdaki gibidir;

I- KDV AÇISINDAN

KDVK’nun Diğer İstisnalarının sayıldığı 17/4-r bendinin konumuz ile ilgili hükmü aşağıdaki gibidir;

“…………… ile bankalara, finansal kiralama ve finansman şirketlerine borçlu olanların ve kefillerinin borçlarına karşılık taşınmaz ve iştirak hisselerinin (müzayede mahallerinde yapılan satışlar dahil) bankalara, finansal kiralama ve finansman şirketlerine devir ve teslimleri ile bu taşınmaz ve iştirak hisselerinin finansal kiralama ve finansman şirketlerince devir ve teslimi.

KDVK’nun bu hükmü uyarınca şirket aktifine kayıtlı taşınmazın, bankaya kredi borcuna karşılık alacaklı bankaya satışı KDV’den istisnadır.

KDV Uygulama Genel Tebliğinin II – F / 4 Bölümün 4.16.3 maddesinde söz konusu istisna uygulamasında; borçlu olanların ( kefiller dahil ) taşınmaz ticaretini yapmak amacıyla aktiflerinde bulundurup bulundurmadıkları, taşınmazların iki yıl aktifte olup olmadığı, dikkate alınmayacağı ayrıca belirtildiğinden, örneğin inşaat işi ile iştigal eden şirketlerinde söz konusu KDV istisnasından faydalanabileceği anlaşılmaktadır.

Finansal kiralama ve finansman şirketlerinin 1/1/2018 tarihinden önce, borçlarına karşılık borçlu ve kefillerden aldıkları taşınmaz ve iştirak hisselerinin 1/1/2018 tarihinden sonraki devir ve teslimleri de istisna kapsamındadır.

İstisna uygulanabilmesi için, devir ve teslime konu taşınmaz ve iştirak hisselerinin bankaya, finansal kiralama ve finansman şirketlerine borçlu olanlara veya bu borca kefil olanlara ait olması gerekir.

İstisna sadece bankalara, finansal kiralama ve finansman şirketlerine olan borca karşılık, banka, finansal kiralama ve finansman şirketlerine yapılacak devir ve teslimler ile bu taşınmaz ve iştirak hisselerinin finansal kiralama ve finansman şirketleri tarafından devir ve tesliminde uygulanır. Borca karşılık banka, finansal kiralama ve finansman şirketleri dışında üçüncü kişilere yapılan satışlar, istisna kapsamında değerlendirilmez.

İstisna, satış yoluyla gerçekleştirilen devir ve teslimlere uygulanır. Bağış, hibe şeklindeki devir ve teslimler istisna kapsamı dışındadır.

II. KV AÇISINDAN

KVK’nun İstisnalarının belirlendiği 5/1-f bendinin konumuz ile ilgili hükmü aşağıdaki gibidir;

Bankalara, finansal kiralama ya da finansman şirketlerine borçları nedeniyle kanunî takibe  alınmış veya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna borçlu durumda olan kurumlar ile bunların kefillerinin ve ipotek verenlerin sahip oldukları taşınmazlar, iştirak hisseleri, kurucu senetleri ve intifa senetleri ile rüçhan haklarının, bu borçlara karşılık bankalara, finansal kiralama ya da finansman şirketlerine veya bu Fona devrinden sağlanan hasılatın bu borçların tasfiyesinde kullanılan kısmına isabet eden kazançlar

Bu hüküm uyarınca ; bankanın kredi alacakları nedeniyle, borçlu şirket nezdinde kanuni takip başlatmış olması şartı ile kredi borcunu ödeyebilmek için, bankaya devrettiği taşınmaz satış hasılatın kredi borçların tasfiyesinde kullanılan kısmına isabet eden kazancın tamamı KV’den istisnadır.

1 Seri Nolu KVK genel tebliği 5.7.1 ve 5.7.2 maddelerinde konu ile ilgili aşağıdaki açıklamalar yapılmıştır.

İstisnadan, kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan kefillerin veya bu kurumlar adına ipotek veren kurumlar vergisi mükellefleri yararlanabileceklerdir.

İstisnadan yararlanabilecek kazanç, söz konusu kıymetlerin borçlara karşılık olmak üzere, bankalara veya TMSF’ye satışından veya diğer şekilde devrinden sağlanan hasılatın, bu borçların tasfiyesinde kullanılan kısmına isabet eden tutarla sınırlıdır.

İstisna uygulamasında, bankalara veya TMSF’ye borçlu durumda olan kurumlar ile bunların kefillerinin ve ipotek verenlerin, bu borçlara karşılık bankalara veya bu Fona devrettikleri söz konusu aktif kıymetlerin en az iki yıl elde bulundurma şartı olmadığı gibi kazancın belli bir süreyle özel bir fon hesabında tutulma şartı da bulunmamaktadır.

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) ve (f) bentlerinde yer alan istisnalardan birlikte yararlanılabilmesi mümkün bulunmamaktadır. Kurumlar, söz konusu istisna hükümlerindeki şartları taşımaları kaydıyla tercihlerini serbestçe belirleyebileceklerdir.

1/1/2018 tarihinden itibaren kurumların finansal kiralama veya finansman şirketlerine borçları nedeniyle kanuni takibe alınmış kurumlar ile bunların kefillerinin ve ipotek verenlerin sahip oldukları taşınmazlar, iştirak hisseleri, kurucu senetleri ve intifa senetleri ile rüçhan haklarının, bu borçlara karşılık finansal kiralama ya da finansman şirketlerine devrinden sağlanan hasılatın bu borçların tasfiyesinde kullanılan kısmına isabet eden kazançlar da istisna kapsamına alınmıştır.

Bu istisnadan yararlanacak olan kurumların, bankalara borçları nedeniyle 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümleri uyarınca kanuni takibe alınmış olması veya TMSF’ye borçlu durumda olmaları gerekmektedir.

III. TAPU HARCI AÇISINDAN

01/11/2005 tarih ve 2005/1 sayılı Harçlar Kanunu Sirkülerinin, "Kredi Kullandıran Kurumlarca Kullandırılacak Kredilerde İstisnanın Sınırı" başlıklı 3 üncü bölümü aşağıdaki gibidir;

Başkanlığımıza yapılan çeşitli başvurularda kullandırılacak kredilerin teminatına yönelik olarak yapılacak işlemlerde istisnanın sınırı konusunda tereddüte düşüldüğü anlaşılmaktadır. 492 sayılı Kanunun yukarıda açıklanan 123 üncü maddesi ile kredi kuruluşlarınca kullandırılan kredinin kredi kuruluşuna geri dönüşüne kadar geçecek süreçte bu Kanun hükümlerine göre doğacak harçların aranılmaması öngörülmektedir. Bu itibarla, bankalar, özel finans kurumları, yurt dışı kredi kuruluşları ve uluslararası kurumlarca kullandırılan kredilerin vadesinde ödenememesi sebebiyle kredi borçlusunun veya kefillerinin, borca karşılık teminat gösterilen gayrimenkullerinin krediyi kullandıran kuruluş tarafından satın alınması halinde istisna, söz konusu gayrimenkullerin kredi kuruluşunun aktifine girmesine kadar geçecek süreçte noterde, yargıda, icrada ve tapuda yapılacak işlemler nedeniyle doğacak harçlarla sınırlı olup, şirket aktifine kaydedilen gayrimenkullerin daha sonra satılması işlemlerinin harçtan bağışık tutulmasına imkan bulunmamaktadır.

Bu  kapsamda bankalara olan kredi borcuna karşılık, borçluya ait taşınmazın banka devredilmesi edilmesi ( satışı ) tapu harcından müstesnadır.

IV. DAMGA VERGİSİ AÇISINDAN

Damga Vergisi Kanuna ekli (2) sayılı tablonun "IV. Ticari ve medeni işlerle ilgili kağıtlar" başlıklı bölümünün 23'üncü fıkrası aşağıdaki gibidir;

Bankalar, yurt dışı kredi kuruluşları ve uluslararası kurumlarca kullandırılacak kredilere, bunların teminatlarına, geri ödenmelerine, devrine ve krediden doğan alacakların temlikine ilişkin kâğıtlar ile bu kâğıtlar üzerine konulacak şerhler (kredilerin kullanımları hariç)

Bu kapsamda bankalara olan kredi borcuna karşılık, borçluya ait taşınmazın banka devredilmesi edilmesi ( satışı ) amacı ile yapılan sözleşmeler damga vergisine tabi tutulmamalıdır.

Öte yandan kredi borcuna karşılık bankaya devredilen taşınmaz ile ilgili yapılan sözleşmelerde, kredi borçlusu lehine vefa hakkı tesis edilmesine ilişkin işlemin bu tapu harcı istisnası ( Harçlar Kanunun md. 123 ) kapsamında değerlendirilmesi mümkün bulunmadığından, 492 sayılı Harçlar Kanununa ekli (4) sayılı tarifenin I/9 maddesi uyarınca tapu harcına ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tablonun I/A-1 fıkrasına göre vefa hakkına ilişkin belirtilen bedel üzerinden damga vergisine tabi tutulması gerekmektedir.

Benzer şekilde vefa hakkı ile bankaya devir edilen taşınmazların, (kredi borcunun ödenmiş olması nedeniyle) eski malik tarafından gösterilen üçüncü şahsa devredilmesine ilişkin olarak tapuda yapılacak tescil işleminin harca tabi tutulması gerektiği değerlendirilmektedir.

V. ÇERÇEVE ANLAŞMASI İLE BANKALARA DEVREDİLEN TAŞINMAZLARDA KANUNİ TAKİP ŞARTI ARANMAKSIZIN KV VE KDV İSTİSNASI UYGULANIR

19/7/2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7186 Sayılı kanunun 17.maddesi ile 5411 Sayılı Bankalar Kanuna eklenen geçici 32.madde kapsamında kredi borçlusu şirketler ile bankalarla bir “Çerçeve Anlaşması ile borçları yeniden yapılandırabilmektedirler.

Türkiye’de faaliyette bulunan bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketleri ile bu maddede tanımlanan diğer finansal kuruluşlarla kredi ilişkisinde bulunan ve Çerçeve Anlaşmalarda belirlenen borçlular, bu kuruluşlar tarafından kullandırılmış olan kredilere ilişkin olarak alınacak tedbirlerle, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine ve istihdama katkıda bulunmaya devam etmelerine imkân verilmesini sağlamak amacıyla, dahil oldukları risk grubundaki diğer borçlularla bir bütün olarak veya kısmen yeniden yapılandırmaya tabi tutulmaktadır.

5411 Sayılı Bankalar Kanuna eklenen geçici 32.maddesinin ile yapılan değişiklik aşağıdaki gibidir;

13/6/2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan istisna hükmü, kanuni takibe alınma şartı aranmaksızın alacaklı kuruluşlara ilgili varlıklarını Çerçeve Anlaşmaları ve düzenlenen Sözleşmeler kapsamında devreden kurumlar ile bu suretle ilgili varlıkları devralan söz konusu alacaklı kuruluşların bu varlıkları satışından doğan kazançları hakkında da uygulanır.

25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin (4) numaralı fıkrasının (r) bendinde yer alan istisna hükmü, ilgili varlıkların Çerçeve Anlaşmaları ve düzenlenen Sözleşmeler kapsamında alacaklı kuruluşlara devir ve teslimi ile bu suretle ilgili varlıkları devralan alacaklı kuruluşların bu varlıkları devir ve tesliminde de uygulanır

Buna göre amaçla finansal yeniden yapılandırmalara ilişkin usul ve esaslar ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde hazırlanan Çerçeve Anlaşmaları kapsamında alacaklı bankalara devredilen taşınmazlar içinde bu yazının 1 ve 2 maddelerinde açıklana KV ev KDV istisnasının uygulanması mümkün bulunmaktadır.

Erkan Ateşli YMM

Adres YMM Denetim Danışmanlık A.Ş.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • EN SON DEĞİŞİKLİKLE DÖVİZLİ ÖDEME YAPILABİLECEK HALLER 2024 28/02/2024 tarihli ve 32474 Sayılı Resmi Gazete’de “Türk Parası Kıymetini…
  • KDV BEYANNAMESİNDE PÜF NOKTALAR Değerli okurlar, son dönemlerde KDV Kanunu ile bazı diğer kanunlarda…
  • EMEKLİLERDE EMLAK VERGİSİ Mayıs ayının emlâk vergisi için birinci taksitin ödenme ayı olmasını…
Top