Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran'a çekilecek. İlk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihinin bir ay uzatılması gündemde.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, kararın ilerleyen günlerde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Buna göre, Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran’a çekilecek. İlk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

TÜM VERGİ VE PRİM BORÇLARINI KAPSIYOR

Peki kamu borçlarına yapılandırmada sürenin uzaması hangi borçları kapsıyor?

Trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, tüm vergi, prim ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer aldığı belirtildi.

Belediyelerin tüm alacakları da yapılandırılabilecek.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Şüpheli Alacak Karşılığı Şartları ( Özelge; 29.03.2024 Tarih ve : E-11395140-105[VUK-3-26]-438223 Sayılı)* Ticari ve zirai…
  • ENFLASYON DÜZELTMESİNDE REEL OLMAYAN FİNANSMAN MALİYETLERİNİN GİDERLEŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ BİR SORUN Bakanlığın konu hakkında bir Tebliğ veya sirküler çıkarmasında yarar vardır.…
  • 31.12.2023 Öncesinde İktisadi İşletmeye Dahil Olan ve 2025 Yılında Satılan Amortismana Tabi Olmayan Emtialar, Arazi ve Arsalar 2023 Yılı Düzeltilmiş Değerinin Üstünde Zararına Satılabilir Mi? Enflasyon Düzeltme İşlemine Tabi Tutulmuş Olan 2023 Hesap Dönemi Sonuna…
Top