Yazdır

Kilit Denetim Konularının Bağımsız Denetçi Raporlarında Bildirilmesi

Bağımsız denetime ilişkin daha fazla şeffaflık sağlanması ve hedef kullanıcılara finansal tabloların anlaşılmasında ilâve bilgi sağlanması amacıyla denetçi raporlarının yapısında ve içeriğinde önemli değişiklikler meydana gelmiştir.

Bu itibarla, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (“KGK”), uluslararası bağımsız denetim standartlarında yapılan değişiklikler doğrultusunda Türkiye Denetim Standartlarının bir parçası olan Bağımsız Denetim Standartlarını (“BDS”) güncellemiş ve “BDS 701 Kilit Denetim Konularının Bağımsız Denetçi Raporunda Bildirilmesi” borsada işlem gören işletmelerin 1 Ocak 2017 tarihinde ve sonrasında, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu uyarınca denetime tabi olan diğer şirketlerin ise 1 Ocak 2018 tarihinde ve sonrasında başlayan hesap dönemlerinin bağımsız denetiminde uygulanmak üzere yürürlüğe girmiştir. 
 
Böylece, ilk kez 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla Borsa İstanbul AŞ’de işlem gören işletmeler için hazırlanan bağımsız denetçi raporları, bağımsız denetçilerin denetim sırasında değerlendirdikleri temel alanlar ve bu alanlara ilişkin yapılan denetim çalışmaları hakkında şirkete özgü daha fazla bilgi vermelerini sağlamıştır.
 
Borsada işlem gören işletmeler dışında bağımsız denetime tabi diğer şirketler için de 1 Ocak 2018 tarihinde başlayan hesap dönemlerinin denetiminde uygulanıyor olması nedeniyle denetim sürecinde yer alan bütün paydaşların bu değişime hazırlanması ve üst yönetimden sorumlu olanların yıl sonu denetim çalışmalarından önce belirli adımları atması gerekmektedir. kpmg

Bağımsız Denetim Raporları Yeniden Şekilleniyor Pdf İndirmek için Tıklayınız