Kamu Gözetimi Kurumu, yüksek kalitede ve güvenilir bir finansal raporlama ve bağımsız denetim ortamı oluşturmak vizyonu ile kuruluşundan bu yana ülkemizdeki finansal raporlama ile bağımsız denetim kalitesini artıracak ve paydaşlarımız tarafından bağımsız denetime ilişkin yürütülen çalışmalara destek olacak çok sayıda önemli faaliyete imza atmıştır.

Bu amaçla internet sitemizde ilk defa erişime açtığımız bu sayfayla, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun denetime ilişkin hükümlerinin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana ülkemizde gerçekleştirilen bağımsız denetim faaliyetlerinin genel görünümüne ilişkin paydaşlarımıza şeffaf, kaliteli ve hızlı bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.

Sayfada yer alan istatistiki veriler esas olarak, denetim kuruluşu ve denetçiler tarafından Kurumumuz Sözleşme Bilgi Girişi Sistemi üzerinden yapılan sözleşme ve rapor bildirimlerinde sisteme girilen bilgilerden anlık olarak oluşturulmaktadır. Bu kapsamda, sayfada öncelikle her hesap dönemine ilişkin Kurumumuza bildirimi yapılan denetim sözleşmeleri ile denetim raporlarına ait sayısal bilgiler verilmiş, akabinde ise gerçekleşen veriler detaylandırılarak ilgili hesap dönemi için yürütülen bağımsız denetim faaliyetlerinin genel görünümü sunulmuştur.

Bağımsız denetim faaliyetlerinin yıllar itibariyle gelişiminin ortaya konulması açısından önemli bir adım olan bu çalışmanın tüm paydaşlarımıza faydalı olmasını diliyorum.

Dr. Hasan ÖZÇELİK

Başkan

Bağımsız Denetim İstatistiklerine Erişmek İçin Tıklayınız

Kaynak: Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • 529 HESAP ENFLASYON DÜZELTMESİNE TABİ TUTULACAK MI? “529- Diğer Sermaye Yedekleri Hesabı”nın enflasyon düzeltmesine tabi tutulup tutulmayacağı…
  • 3568 Sayılı SMMM ve YMM Kanunun da Maliye Bakanlığının Uygun Görüşü Alındıktan Sonra…” İbaresinin Kaldırılması İle İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı Esas Sayısı : 2024/63 Karar Sayısı : 2024/75 Karar Tarihi…
  • PRİMLİ PAY ve MUHASEBE UYGULAMA Anonim şirketlerde kuruluş veya sermaye artırımı sırasında, pay senedinin üzerinde…
Top