ÖZET:

İade taleplerinin yerine getirilmesinde, alıcı tarafından 2 No.lu KDV Beyannamesi ile beyan edilen ve tahakkuk ettirilen KDV’nin ödenmiş olması gerektiğine ilişkin Tebliğ değişikliğinin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi.

16 Şubat 2021 Tarihli ve 31397 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 35)’de; kısmi tevkifat uygulamalarına ilişkin oran ve kapsam konularında bazı değişiklikler yapılmış ve iade taleplerinin yerine getirilmesinde, alıcı tarafından 2 No.lu KDV Beyannamesi ile beyan edilen ve tahakkuk ettirilen KDV’nin ödenmiş olması şartı aranmazken yapılan düzenleme ile bu durum zorunlu hale getirilmişti.

Danıştay 4. Dairesi E.2021/2647 sayılı 09.09.2021 tarihli kararında söz konusu değişiklik düzenlemesinin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Yürütmenin durdurulması kararı uyarınca, iade taleplerinin sonuçlandırılmasında 35 Sıra No.lu Tebliğ değişikliğinden önceki düzenleme hükümleri uygulanacak olup; alıcı tarafından 2 No.lu KDV beyannamesi ile beyan ve tahakkuk edilen KDV’nin ödenmiş olması şartı aranmayacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütmeyi durdurma kararına Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu’nda itiraz edilebileceğinden, Danıştay VDDK tarafından itirazın reddedilmesi durumunda Danıştay 4. Dairesi’nce söz konusu Genel Tebliğ değişikliğinin iptali talebine ilişkin karar verilinceye kadar Genel Tebliğ’deki yeni değişiklikler yürürlükte olmayacaktır.

Danıştay 4. Dairesinin E: 2021/2647 Sayılı Kararı İçin Tıklayınız

Kaynak: TÜRMOB

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı Kutlar, Gazi Mustafa…
  • SGK TEŞVİKLERİ KARŞILAŞTIRMA TABLOSU SGK TEŞVİKLERİ KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ŞART \ TEŞVİK 5 PUANLIK PRİM…
  • 2023 YILI ENFLASYON DÜZELTME İŞLEMLERİ İLE 2024 YILI ENFLASYON DÜZELTME İŞLEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI 2023 yılı enflasyon düzeltmesi işlemleri ile 2024 yılı enflasyon düzeltmesi…
Top