Gelir İdaresi tarafından birden fazla işverenden ücret geliri elde edenlere yönelik yapılan incelemeler sonucunda ücret gelirlerinin vergilendirilmesi ve beyanı konusu gündeme oturmuştur.

Konu ile ilgili özellik arz eden bir husus da birleşme nedeniyle infisah eden şirkette çalışan personelin, birleşme sonrasında, devralan veya birleşme sonucunda yeni kurulan şirkette çalışmasını sürdürmesi durumudur. Bu durumda devralan veya birleşme ile kurulan şirketten elde edilen ücret geliri ikinci işverenden mi elde edilmiş sayılacaktır? Yoksa bu durumda tek işveren olduğu mu kabul edilecektir?

Gelir İdaresine göre bu durumda devralan veya birleşme sonucu oluşan şirkette personelin çalışmaya devam ettiğinin kabulü ve söz konusu personelin eski şirketten elde ettikleri ücret gelirleri ile yeni kurulan şirkette elde ettikleri ücret gelirlerinin toplamının aynı işverenden elde edilen ücretler olarak Gelir Vergisi Kanununun 103 üncü maddesinde yer alan vergi tarifesinde belirtilen oranlar uygulanmak suretiyle vergilendirilmesi gerekmektedir.

Konuya ilişkin güncel bir özelge aşağıda yer almaktadır. Mehmet Batun YMM

 

Bu resim için alternatif metin açıklaması yok

Görüntünün olası içeriği: yazı

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • 529 HESAP ENFLASYON DÜZELTMESİNE TABİ TUTULACAK MI? “529- Diğer Sermaye Yedekleri Hesabı”nın enflasyon düzeltmesine tabi tutulup tutulmayacağı…
  • 3568 Sayılı SMMM ve YMM Kanunun da Maliye Bakanlığının Uygun Görüşü Alındıktan Sonra…” İbaresinin Kaldırılması İle İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı Esas Sayısı : 2024/63 Karar Sayısı : 2024/75 Karar Tarihi…
  • PRİMLİ PAY ve MUHASEBE UYGULAMA Anonim şirketlerde kuruluş veya sermaye artırımı sırasında, pay senedinin üzerinde…
Top