AK Parti, Yeni Ekonomi Programı’nın hedefleri arasında yer alan, “vergi adaleti” için vergi reformu paketi hazırlıyor.

Henüz üzerinde çalışmaların sürdüğü paket ile gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesinde esas alan tarifeye yeni kademeler eklenecek. Böylece çok kazanandan mevcuttaki tavan olan yüzde 35’in üstünde oranlarda gelir vergisi almak mümkün hale gelecek.

Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Partili kurmayların üzerinde çalıştığı paketin kısa süre içinde Meclis’e sunulacağı belirtiliyor. Milliyet’in parti kurmaylarından edindiği bilgiye göre, paketle, Gelir Vergisi Kanunu’nda değişikliğe gidilecek. Yapılacak değişiklikle gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesinde gelir dilimlerine göre uygulanan yüzde 15 ila yüzde 35 arasındaki vergi oranı kademeli olarak yüzde 50’ye kadar yükseltilecek. Buna göre örneğin, 500 bin TL ile 1 milyon TL arasındaki gelirden yüzde 40, bu rakamın üstündeki gelirden ise yüzde 50 oranı üzerinden vergi alınacak.

Konu üzerinde değerlendirmelerin sürdüğünü bu çerçevede 35 üstü kademelendirme oranlarının netleşmediğini belirten AK Parti kurmayları, “Ancak en üst oranın en az bir iki kademe üstüne çıkılması düşünülüyor” bilgisini verdi. Parti kurmayları, düzenlemeyle alt ve orta gelir grubuna yeni vergi yükü getirilmesinin söz konusu olmadığını da vurguladı.

Değer artış payı

Pakette taşınmazların gerçek değeri üzerinden emlak vergisi ve tapu harcı alınması, imar planı değişikliği ya da yakın çevresinde yol, köprü, metro gibi önemli projelerin yapılması nedeniyle değerinde artış olan taşınmaz maliklerinden, “değer artış payı” alınmasıyla ilgili hükümlerin de yer alabileceği belirtildi. Bir başka düzenleme ise dijital platformlardaki reklamların vergilendirilmesine yönelik olacak.

http://www.milliyet.com.tr/ekonomi/gelir-vergisinde-tavan-orani-yukseltilecek-6052899

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, Adana da 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • SGK Genelgesi 2024/4 (2013/11 sayılı Genelgede değişiklik) T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı:E-92604331-010.06.01-92350415 …
  • Sorumlu Sıfatıyla Beyan Edilerek Ödenen KDV’nin Bildirimi 28/12/2023 tarihli ve 32413 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 27/12/2023 tarihli…
  • Eurobond Gelirlerinin Beyan Edilmesinde Önemli Hususlar 2023 takvim yılı gelirlerinin beyan edileceği Gelir Vergisi beyanname verme…
Top