Üniversite öğrencileri 2019’da başlayacak programla yazın 3 ay ‘toplum yararına’ çalışabilecek. Gençler, aylık 12 günlük asgari ücret kadar ödeme alacak. Bu rakamın 2019’daki asgari ücrete göre 800 TL’yi bulması bekleniyor.

Cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulamayla üniversite öğrencileri yaz aylarında toplum yararına çalışma programlarına katılarak hem çalışma hayatıyla tanışabilecek, hem de çalışma disiplini kazanabilecek. Toplum yararına çalışma programları İŞKUR tarafından uygulanıyor. Yapılan düzenlemeyle haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında üniversite öğrencileri de bu kapsamda çalışabilecek. Düzenlemeden örgün öğretimde okuyan lisans öğrencileri yararlanabilecek. Açık öğretim fakültesi öğrencileriyle yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu düzenleme kapsamında değil.

HANGİ İŞLERİ KAPSIYOR?

Toplum yararına çalışma programı çerçevesinde pek çok farklı işte çalışılması mümkün. Ancak üniversite öğrencileri için toplum yararına çalışma programı çerçevesinde yalnızca bazı alanlarda istihdam edilebilecek. Bu alanlar şunlar: • Doğanın korunması. • Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması. • Kütüphanelerin bakımı ve düzeni. • Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi. Bu alanlarda gençlerin deneyim elde etmesi sağlanacak.

HAFTADA 3 GÜN ÇALIŞACAKLAR

Yaz aylarında toplum yararına çalışacak gençler, çalıştıkları gün başına asgari ücretin günlük tutarı kadar ücret alacak. 2018 yılı için bu rakam 53.43 TL. Program çerçevesinde çalışacak gençler 2019 yılı için belirlenecek asgari ücretin günlük tutarı kadar ödeme alacak. Haftada üç gün çalışan genç, aylık 12 günlük asgari ücret kadar ödeme alacak. Bu rakamın 2019’da belirlenecek asgari ücrete göre 800 TL’yi bulması bekleniyor. Bu rakam gençlerin harçlıklarını çıkararak deneyim kazanmalarını sağlayacak düzeyde. Gençler haftanın diğer günlerinde yeni öğretim dönemine de hazırlanabilecek.

İŞSİZLİK İÇİN ÇARE OLABİLİR

Üniversite öğrencilerinin haftanın üç günü çalışması, gençlerin zamanlarını etkin kullanmaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, çalışma disiplini ve tecrübesi edinmeleri, çevre bilincinin gelişmesi gibi pek çok konuda gençlere fayda sağlayacak. Bu çerçevede 2019 yılında uygulanmaya başlanacak olan söz konusu program, gençler için önemli bir fırsatı beraberinde getirecek.

YAZIN EN FAZLA 3 AY

Üniversite öğrencileri toplum yararına çalışma programlarından en fazla üç ay için yararlanabilecek. Öğrencilerin başvurularını bir an önce yaparak en fazla üç aylık programdan yararlanmak için planlarını yapmaları gerekecek. Diğer yandan yaz okulundan ders alan veya zorunlu staj yapan öğrenciler de toplum yararına çalışma programından faydalanamayacak. Öğrenciler haftada 3 gün, günde 8 saat çalışılacak. Öğrencilerin bulundukları ildeki İŞKUR’a başvuru yaparak kendilerine uygun programı bulmaları gerekecek. Okan Güray Bülbül

https://www.aksam.com.tr/yazarlar/okan-guray-bulbul/genclere-800-lira-maasla-toplum-yararina-is-firsati/haber-794902

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • İLK DEFA ÇALIŞMAYA BAŞLANILAN TARİHİN TÜRKİYE’DE İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ OLARAK KABUL EDİLDİĞİ AKİT ÜLKELER LİSTESİ Sıra Ülke Adı Sözleşmenin Yürürlük Tarihi 1 Almanya 01.11.1965 2…
  • Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketlere İlişkin Eşik Değerler Yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında bağımsız denetime tabi olacak şirketlere…
  • Emisyon Primleri İstisnası Ve Sorunları Kurumlar Vergisi Kanunu’nun (KVK) 5/1-ç bendi ile anonim şirketlerin kuruluşlarında…
Top